Eva | Ontdek je plekje

Gepubliceerd op 6 mei 2022 om 16:39

Iedere week is er contact met alle voogden van de kinderen die in de Stal wonen. Toen ik net in dienst was, wilden ze alleen met Lobat spreken.

Al snel nadat ik in dienst trad, ging ik mee naar de gesprekken met de verschillende voogden. Ik vond het echt heel spannend om daarbij aanwezig te zijn. Ik was nog niet zo bekend met jeugdzorg en vroeg me af wat er dan besproken zou worden. En welke rol kan ik daar dan in hebben?

Het was voor mij een fijne manier van kennismaken en hier mijn weg in vinden. Het hielp dat Lobat mij betrok tijdens de situaties die we bespraken door te vragen hoe ik de dingen ervaarde en observeerde.

Inmiddels heb ik mijn plek gevonden, alle aanwezigen vragen oprecht naar wat ik zie en ervaar met betrekking tot de kinderen. Wanneer ze telefonisch contact zoeken vragen ze niet meer standaard naar Lobat tenzij het bepaalde beslissingen betreft. Als het geen speciale of bijzondere situaties zijn, kan ik het direct oppakken.

Zo groei ik iedere keer verder in mijn functie, als mens en als schakel tussen alle soorten contactpersonen. Het gaat niet allemaal vanzelf en niet alles is altijd even leuk. Zonder twijfel kan ik iedere dag zeggen dat ik groei en oprecht mooi en waardevol 'werk' heb.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.