Eva

Gepubliceerd op 29 maart 2022 om 13:55

Ik ben Eva, 26 jaar en sinds mei 2021 in dienst bij de Stal als pedagogisch medewerker.

Mijn moeder is al jaren een vriendin van Lobat en helpt hen waar ze kan. Ik hielp in eerste instantie met computerwerk en daarna met oppassen. Toen ik vorig jaar op zoek was naar een nieuwe baan, viel alles samen en trad ik in dienst.

Mijn eerste jaar zit er bijna op. Het is een rollercoaster van leerzame momenten, vooral voor mijzelf.

Ik wist heel weinig over wat een gezinshuis echt inhoudt en al helemaal niet wat erbij komt kijken aan werkzaamheden. Afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de kinderen leren kennen, ontdekken waarin ik ze kan helpen en ondersteunen en hoe dit in te vullen voor ieder kind. Ik leerde het hele speelveld van jeugdzorg kennen en alle administratieve processen inclusief het vakjargon.

De momenten dat Lobat de kinderen spiegelt in hun gedrag en de manier waarop ze doet vind ik bijzonder. Als ze het naar de kinderen doet, dan voel ik het zelf ook bij bepaalde dingen. Ik leer mezelf hierdoor ook steeds beter kennen.

Ik vind de creativiteit in het zoeken naar oplossingen voor allerhande situaties geweldig; meestal is het heel anders dan wat ik zou bedenken. Zoals het extra rondje fietsen bij het te laat thuis komen. Zou ik zelf nooit bedenken maar het helpt wel.

Het is een veelzijdige baan en serieus nooit saai; heerlijk. We werken echt samen. Lobat weet ontzettend goed wat ze wil. Vanaf daar krijg ik alle vrijheid; hoe en wanneer ik het invul mag ik zelf bepalen.

Ik had nooit bedacht dat ik zou gaan werken in een gezinshuis. Ik wist ook echt niet dat er zoveel bij komt kijken.
Ben er oprecht van onder de indruk, iedere dag! En ik ben van betekenis en mag een stukje meelopen met de kinderen. Bij alles wat zij leren, kunnen en overwinnen. Hoe mooi is dat.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.