Eva | Slogan

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 09:40

Het naar bed brengen van de kinderen is een vast en bekend ritueel voor hen. Elke dag op dezelfde manier afsluiten is belangrijk wat bij ons betekent: tandenpoetsen, gezicht insmeren voor de oudsten en het gezamenlijk zingen van een Christelijk lied.

Laatst kwam Collin op het idee om een slogan toe te voegen. Zoals 'ik ben waardevol' of 'ik heb een talent'. Dat zeggen we niet zachtjes; we roepen het door de gang van de slaapkamers.
In eerste instantie bedachten wij de slogans, maar tegenwoordig laten we de kinderen ze ook zelf inbrengen. En telkens verbaas ik me weer over de dingen die ze bedenken.

Tegenwoordig schalt 'ik ben een voorbeeld voor een ander' of 'ik help anderen die het moeilijk hebben' door de gang. Regelmatig voel ik kippenvel als de kinderen met zo'n mooie slogan komen en de rest hen vol overgave na roept.

Het ritueel van naar bed brengen is een van de momenten waar ik enorm van geniet. Van het instoppen, het maken van een 1 op 1 praatje op hun kamer. Het geven van een complimentje als ze een goede dag hebben gehad of het geven van een tip voor de volgende dag. Laatst zei ik tegen een van de kinderen; wat heb jij het goed gedaan vandaag! Toen ik de deur dichttrok riep ze: 'u heeft het ook goed gedaan vandaag'. Dan smelt ik vanbinnen.

Ik mag zo veel mooie momenten met hen beleven en ervaren. Het laat me zien dat een mooi woord niets kost en dat de eerlijkheid van een kind o zo waardevol is en blijft.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.