2 petten

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 11:25

2 PETTEN

Een gezinshuis is geen baan van 9 tot 17 uur waarna je de deur achter je dicht trekt en op de bank neer kunt ploffen. We zijn altijd, iedere dag zowel mens als professional. Daar ben ik me zo scherp van bewust, dat ik me soms afvraag: wanneer ben ik wie?

Nog zo’n mooie vraag die me bezighoudt: wat kenmerkt een professional?

We werken dagelijks samen met tal van professionals. Als gezinshuisouders worden we continue gewogen, gekeurd en bekeken. En dat is ook goed, wij zorgen voor iemand anders rijkste bezit.

Haast nooit klapt er iemand uit zijn of haar hoekje; geen teken van bijvoorbeeld frustratie of boosheid. De keren dat er emoties vrijkwamen, volgde er een burn-out of werd de functie neergelegd.

Ik streef in alles naar het hoogste niveau van beide rollen. Voor mij betekent dat, dat ik rustig blijf, met niet op laat naaien of in een hoekje laat drukken en op het juiste moment de goede woorden en methodieken in het gesprek breng.

Ik heb het losgelaten; het doet er niet toe. Wat er wel toe doet, is dat ik er in ieder contact en situatie voor kies om beide petten te dragen.
Als totale Lobat: de mens en de professional.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.