Essentie

Gepubliceerd op 14 september 2022 om 11:23

ESSENTIE

Vandaag waren Ben van der Plas en Geesje Haasnoot van de ChristenUnie bij ons in De Stal met als doel om met elkaar te onderzoeken wat er in de gemeente verandert kan worden.

Het werd een gesprek van hart tot hart met onderwerpen als: wie zijn Maart en Lobat, wat houdt het leiden van een gezinshuis precies in en heb je wellicht iets van ons nodig?

In de loop van ons gesprek vatte Ben de essentie samen in een zin: jullie proberen jezelf constant overbodig te maken, terwijl je weet dat het nooit zal lukken.

Je eigen kinderen voedt je op en begeleid je naar zelfstandigheid, totdat ze uitvliegen. Sommige gezinshuiskinderen zal dat nooit lukken.
De problematiek en trauma’s die zij met zich me dragen, is niet te fiksen, hun leven lang niet. Er is geen sprake van ‘stuk of wat jaren in huis met zorg en therapie en dan komt het allemaal wel goed’.

Is het dan vechten tegen de bierkaai? Nee! Voor ons heeft alle ellende nooit het laatste woord. We reiken hen alles aan om zo stevig als voor hen mogelijk is de maatschappij in te gaan. Nu bij ons en later zullen ze altijd alle hulp en steun nodig hebben.
Van professionele zorgverleners tot aan de buren - iedereen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.