Collin | Ik wilde dit niet

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 14:06

Net als in alle gezinnen, wordt er bij ons ook ruzie gemaakt onderling. In de meeste situaties ben ik daar geen onderdeel van en raakt het mij niet zo snel persoonlijk. Ik denk dat dat onder andere komt omdat onze gezinshuiskinderen een stuk jonger zijn dan ik.

Er is voor mij ook een verschil tussen ruzie in de vorm van tijdelijke kortsluiting met elkaar en de situaties die ontstaan vanuit manipulatief gedrag en het feit dat dat direct de sfeer in huis doet veranderen.
Ik heb hier een tijdlang mee geworsteld met een van onze gezinshuiskinderen. Ik kon niet begrijpen dat hij bij anderen lief en aardig was en mij precies wist te raken op de punten en plekken waar ik mee worstelde. Ik kreeg er stress van en vond dat hij niet alleen spullen maar ook geluksmomentjes van mij afpakte.

Sommige vrienden en kennissen om mij heen hoorden me niet altijd. Ze zagen het als of/of: die jongen heeft een rugzak, denk eens aan hoe hij zich voelt. Hoorden niet dat ik graag wilde dat ze zich ook konden inleven in mij. Dat ze zagen dat ik in situaties getrokken werd waarin ik helemaal niet wilde zijn.

Het gaat over jaren geleden en het heeft ervoor gezorgd dat mijn voelsprieten op scherp gingen staan. Regelmatig zelfs op tilt wilden slaan. We doen alles voor de pleegkinderen en we willen niet anders. Voor alle bio kinderen wens ik dat zij ook altijd gezien worden. Niet alleen door hun ouders maar ook door andere mensen om hen heen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.