Menselijk

Gepubliceerd op 7 maart 2023 om 09:59

Je hebt kinderen waar het hele pakket klopt en er zijn kinderen met een wat groter egoïstisch of hoogmoedig trekje. Precies zoals je dat ook bij volwassenen tegenkomt. Niets menselijks is ons vreemd 😅.

Die eigenschappen zitten er gewoon in. En deze kinderen hebben een veel rijker karakter dan dit ene stukje. Degene waarbij jij getriggerd wordt en merkt dat je het niet prettig vindt, zeggen het meest over jouzelf.
Je kunt je kinderen – eigen bloed of niet – opvoeden wat je wilt, sommige hebben iets waarbij je denkt: argh!

Bij onze gezinshuiskinderen kom ik ook tegen dat sommigen een ander pad belopen hebben, afwijkend van de opvoeding die ik ze meegeef. Je blijft dingen houden die je niet kunt veranderen; dat is zo ingesleten bij hen.
Het enige en juiste wat wij kunnen doen is er rekening mee houden dat dat bij het kind hoort. Hun eigen pakket aan karaktertrekken, opvattingen, en omgaan met bepaalde situaties. Dat is oké. Wij mogen hen leren wat het meest handig is in deze maatschappij.

Ik & jij als ouders mogen zoeken naar de beste manier waarop je hiermee om kunt gaan. Het hoeft niets af te doen aan onze liefde, aandacht en inzet.

Jij mag zoeken hoe je daar mee om kunt gaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.