Eva | Oeps

Gepubliceerd op 29 oktober 2022 om 11:40

Eva | Oeps!

Tijdens mijn eerste maanden als pedagogische medewerker in De Stal, wilde het nog wel eens gebeuren dat dingen niet helemaal gingen zoals gepland. Of juist samen met de planning niet helemaal lekker liepen.

Ik weet nog dat ik soms dacht: ‘ik krijg dit nooit onder de knie’. Nu kan ik keihard lachen om een aantal van die ‘oeps!’ situaties.

Zoals tijdens de vakantie van Lobat en Maart in januari 2021. De kinderen hadden die dag scouting en vroegen mij of ze elkaars haren mochten doen. Ik vond het prima, niet realiserende dat er die dag een groepsfoto werd gemaakt… Ze zagen eruit alsof ze zo hun bed uit waren gerold.

Koken wilde ook niet altijd lukken. Voor zo’n groot aantal kinderen koken vond ik een ware uitdaging. Het uiteindelijke resultaat op de borden oogde altijd teleurstellend. Steevast vergat ik tijdens het opscheppen willekeurig een van de borden van de kinderen. Dat werd al snel een onderlinge weddenschap bij de kinderen: Wie gaat Eva vandaag vergeten?

In een gezinshuis werken is schakelen, schakelen en nog eens schakelen. Nu, ruim een jaar in dienst, zie ik mezelf schakelen en plezier hebben. Het gebeurt nauwelijks nog dat er een kind aan tafel zit met een beteuterd gezicht achter een leeg bord 😅

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.