De karavaan en de knipoog

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 13:51

De karavaan en de knipoog

Je klaarmaken voor een dag strand betekent voor velen het verzamelen van handdoeken, zonnebrand, stoeltjes, parasol, koelbox etc. Gaan er kinderen mee, dan pak je natuurlijk ook de emmertjes, schepjes, natte doekjes en andere nodige spullen in.

Exact hoe wij deze uitjes aanvliegen voor ons gezin met 8 kinderen; zo ook tijdens de vakantie in Italië. Bepakt en bezakt toog onze bonte karavaan het strand op. Bestemming bereikt .

Op het moment dat we onze tassen en spullen in het zand lieten vallen, stond een groep vrouwen op uit hun strandstoel. Ze begonnen te klappen.
Ik keek om me heen, zoekend naar de aanleiding van dit applaus, waarop ik ontdekte dat wijzelf de aanleiding bleken te zijn.

Ze kwamen naar me toe, stelden vragen. Al die kinderen? Horen die allemaal bij jou?
Hoe pasten al deze soorten en kleuren mensen bij elkaar? Met een mengeling van mijn beste Engels, Italiaans en Nederlands door elkaar, legde ik de samenstelling van ons gezin uit. Hierop uitten ze hun bewondering.

Eenmaal gesetteld in mijn stoel onder de parasol, bedankte ik de Heer voor de knipoog die Hij me op deze manier gaf met de boodschap dat ik nooit alleen sta.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.